Nose work

Ett problem för väldigt många hundar, framförallt de som bor i en lägenhet och är ensamma mycket på dagarna, är att de lider brist på motion och stimulans. Det kan i sin tur leda till många problematiska beteenden som att hunden kissar inne, skäller överdrivet mycket eller ger sig på möbler och annat som man absolut inte vill få förstört. Det kan vara svårt att hinna ge hunden tillräcklig stimulans men i den här texten ska vi ge några idéer kring hur man på ett effektivt sätt aktiverar sitt husdjur.

Promenader aktiverar hundens sinnen

Något så enkelt som en ordentlig promenad är till stor glädje för en hund. Det handlar inte bara om motion utan promenaden blir ett tillfälle för hunden att aktivera sina sinnen och processa information i form av lukter och ljud. Om hunden har stort behov av att röra på sig kan promenader kombineras med att hunden får springa efter en cykel. Apportlekar är ett annat beprövat sätt att ge hunden massor av motion utan att man som ägare behöver röra särskilt mycket på sig. sämre tänder är ett problem bland husdjur, inte minst hundar. En hund som får tugga på en och pinne under utomhusvistelser har bättre förutsättningar för god tandhälsa.

Alla träning är bra träning

En stadshund kan även aktiveras inne i en lägenhet. Prova att gömma godsaker som hunden får leta upp med hjälp av sin nos. Hundar kan lära sig många trick inomhus, under stillsamma former. Tänk på att ett trick som hunden lär sig utföra är något mycket viktigare än än ett bevis på ert goda samarbete. Om hunden lär sig att till exempel gå runt med bakbenen medan framtassarna vilar på en hög kudde eller en pall så stimuleras och aktiveras hunden på många plan. De flesta hundar vill av naturen utföra saker på kommando från matte eller husse. Det är helt enkelt en viktig del av ett balanserat hundliv.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *