Därför äter hunden gräs

Har du någon gång haft en katt är det nog ingen överraskning att katter äter gräs. Detta gör de för att bland annat framkalla kräkningar men det är inte alla som vet att även hundar då och då tar sig en tugga av det läskande gröna gräset. Trots att det finns vissa hundar som faktiskt gillar färskt gräs och brukar glufsa i sig en hel del bör du som hundägare fortfarande vara uppmärksam. Hundar som äter gräs kan nämligen bete sig annorlunda då de ofta gör det för att få ut något ämne från kroppen.

Håll din hund under uppsikt

Har du en gräsätande hund kan hunden till exempel lida av underliggande faktorer som mag-/tarm problem vilket i sin tur kan bidra till dålig aptit och illamående, hos den berörda hunden. Det sista du behöver som hundägare är att din hund blir sjuk när du är mellan boenden. Ett tips är att ta hjälp om du behöver städa lägenheten/huset för att spara tid och energi. Till exempel, det är enkelt att anlita flyttstädning Sandviken för att underlätta vardagen under stressiga flyttider. Du som hundägare kan istället ägna din tid åt att få hunden bekväm i sitt nya hem. Märker du under promenaden att din hund äter gräs då och då behöver du dock inte vara orolig. Detta då gräs innehåller mycket olika näringsämnen. Till exempel är gräs i små mängder och inte alltför ofta faktiskt gynnsamt mot din hund.

Gräs innehåller bland annat klorofyll, antioxidanter och fiber vilket kan hjälpa hundens matsmältning. Det är ingen hemlighet att många kattägare ställer fram en kruka med egenodlat gräs till sina katter, för att de skall få tugga i sig lite färskt gräs. Dock är det viktigt för hundägare att hålla uppsikt över sin hund när du är ute på promenad. Vissa växter kan vara farliga och det kan även förekomma skräp och liknande som hunden lätt kan tugga i sig. Extra svårt är det att kontrollera om du brukar ha din hund lös och vandrar i högt gräs till exempel.

Vissa hundar gillar färskt gräs

De flesta hundägare vet sedan innan att det är viktigt att hålla uppsikt över sin hund men vissa perioder är mer riskabla än andra. Exempelvis kan många hundar bli förgiftade under påsken och andra storhelger när det slängs mycket skräp samt matrester i gräset. Ett tips är att vara extra nogrann genom att ha sin hund kopplad under dessa perioder ifall du går vid en park, speciielt en park där det brukar vara firande av olika storhelger och liknande.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *