Så skaffar du hund

Så skaffar du hund

Funderar du på att skaffa hund? Då är du bara i början på en process som syftar till att säkerställa att du är lämplig som hundägare. För att alla hundar ska må bra är det förstås i allas intresse att du är kapabel till att ta hand om den på rätt sätt. Därför väljer många kennelägare och privata hundägare att inte sälja till människor som de uppfattar som olämpliga hundägare. Om du däremot är beredd att ge din hund mycket kärlek och uppmärksamhet finns det flera vägar att gå i jakten på din drömhund.

Various dogs on the meadow

Innan du börjar titta närmare på sätt att skaffa rätt hund behöver du först vara säker på att du verkligen vet vad du gör. Att skaffa hund är ett beslut som kräver mycket eftertanke innan det sätts i verket. Eftersom en hund far illa av att byta hushåll under alltför många gånger på kort tid är det bästa att du redan i förväg försäkrar dig om att du kan ta hand om en hund. Tidsåtgång, utrymme och mycket annat är faktorer som bör vägas in när du planerar ditt hundköp.

Nästa steg är att välja om du vill köpa hunden från en kennel eller från en privat ägare. En kennel föder upp hundvalpar, vilket gör att du har större kontroll över hundens bakgrund. Du vet precis var hunden har bott i hela sitt liv och du vet att den har alla certifikat och vaccineringar på plats. När du köper en hund från en kennel får du en valp som ska vara minst 8 veckor gammal. En valp kan dock innebära mycket arbete med energi i överflöd. Då kan det vara lättare att ta hand om en vuxen hund. Vuxna hundar finns att köpa på till exempel Blocket.

Ett annat alternativ är att välja hundar som av någon anledning har omplacerats. Det kan handla om hundar som har farit illa i sina tidigare hem eller hundar som har övergivits och hamnat på ett hundhem. Dessa hundar kan i vissa fall ha ett oberäkneligt beteende och behöva tränas, men de visar också ofta på en stor tacksamhet över att få komma till ett nytt tryggt hem.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *